Ciasto dyniowo-marchewkowe

wpis w: ciasta | 0

Ciasto dyniowo-marchewkowe to absolutny mus w sezonie dyniowym. Pomarańczowe ciasto idealnie pasuje do jesiennej aury.

Ciasto dyniowo-marchewkowe

ciasto dyniowo-marchewkowe

Składniki:

  • 1/4 małej dyni,
  • 3 marchewki,
  • 2 szklanki mąki,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 3 jajka,
  • 2 łyżki cukru lub miodu,
  • sól

Przygotowanie:

  1. Dynię i marchewkę obrać i zetrzeć na małym tarle.
  2. Dodać mąkę, olej i jajka. Posolić i posłodzić masę.
  3. Całość wymieszać dokładnie,
  4. Piec w keksówce ok 45 minut w 180st.
https://www.bardzogrubysmok.pl/ciasto-dyniowo-marchewkowe/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *