Czy są tu miłośnicy prostych śniadań na ciepło? A może po prostu nie macie ochoty na lekko czerstwy już chleb, a nie chcecie go wyrzucać? Chleb w jajku będzie odpowiednim rozwiązaniem problemu!
Chleb w jajku
Składniki:
- 4 kromki chleba,
- 1 jajko,
- pół filiżanki mleka,
- sól, pieprz,
- łyżeczka słodkiej papryki,
- odrobina masła
Przygotowanie:
- Rozbić jajka do głębokiego talerza i rozbełtać widelcem.
- Dodać mleko i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
- W międzyczasie rozpuścić i rozgrzać masło na patelni.
- Maczać kromki z obu stron przyciskając do dna talerza - mają być dobrze nasączone jajkiem.
- Grzać namoczone kromki z obu stron po kilka minut aż będą rumiane i lekko chrupkie.
Dodaj komentarz