Drugie śniadanie do szkoły? Lunch do pracy? Piknik? A może kolacja ze znajomymi? W każdej z tych sytuacji burrito z mięsem mielonym i fasolą będzie jak znalazł!
Burrito z mięsem mielonym i fasolą
Składniki:
- 400g mięsa mielonego,
- 2 cebule,
- oliwa z oliwek,
- puszka fasoli czerwonej,
- garść orzechów włoskich,
- 3 łyżki jogurtu naturalnego,
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
- sól, pieprz,
- 4 tortille.
Przygotowanie:
- Cebulę pokroić w kosteczkę.
- Zeszklić na oliwie.
- Dołożyć mięso mielone. Posolić i popieprzyć.
- Smażyć razem ok 10 minut.
- Dodać odcedzoną fasolę z puszki.
- Wymieszać z drobno pokrojonymi orzechami, jogurtem i koncentratem pomidorowym.
- Rozłożyć farsz na 4 tortille i złożyć tak, żeby farsz nie wypływał.
Smocze porady:
Najlepiej podawać po podgrzaniu.
Dodaj komentarz