Kaszotto z mięsem i pieczarkami

Co powiecie na kaszotto z mięsem i pieczarkami? Pysznie, szybko i bez większej filozofii w przygotowaniu – każdemu się uda.

Kaszotto z mięsem i pieczarkami

kaszotto z mięsem i pieczarkami

Składniki:

  • 50g kaszy pęcak,
  • 100g mięsa mielonego,
  • 100g pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżeczka tymianku,
  • 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki,
  • só, pieprz

Przygotowanie:

  1. Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W międzyczasie cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Zeszklić na patelni.
  3. Na patelnię dodać mięso mielone. Przyprawić i wymieszać. Podsmażyć.
  4. Pieczarki umyć i pokroić drobno. Dodać na patelnię. Poddusić razem.
  5. Wymieszać zawartość patelni z kaszą.
https://www.bardzogrubysmok.pl/kaszotto-z-miesem-i-pieczarkami/

Jeżeli smakują Ci smocze przepisy, wesprzyj Smoka na Suppi lub postaw kawę!

Buy Coffee

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *