Zupa krem pietruszkowo-gruszkowa pozytywnie zaskakuje swoim nietypowym smakiem. Zrobisz nią furorę wśród domowników i gości.
Zupa krem pietruszkowo-gruszkowa
Składniki:
- 5 korzeni pietruszki,
- 2 gruszki,
- 2 cebule,
- 1 kostka rosołowa warzywna,
- 500g wody,
- 1/2 filiżanki śmietanki 30%,
- odrobina masła,
- sól, pieprz, tymianek
Przygotowanie:
- Cebulę obrać i pokroić na wiórki.
- Zeszklić na maśle.
- Pietruszkę i gruszki obrać. Z gruszek usunąć gniazda nasienne.
- Pokroić na małe kawałki i dodać do cebuli.
- Zalać wodą i przyprawić.
- Gotować ok 20 minut.
- Dodać śmietankę.
- Zmiksować.
Jeżeli smakują Ci smocze przepisy, wesprzyj Smoka na Suppi lub postaw kawę!

Dodaj komentarz