Makaron z łososiem i koperkiem będzie pyszną opcją obiadu lub ciepłej kolacji z rybą i makaronem.
Makaron z łososiem i koperkiem
Składniki:
- 200g makaronu,
- 1 duży filet łososia lub pstrąga łososiowego,
- pół pęczku koperku,
- 1 cebula,
- 1/2 szklanki śmietanki 30%,
- odrobina cytryny,
- oliwa,
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Łososia oddzielić od skóry, usunąć ości.
- Podzielić łososia na kawałeczki (widelcem lub pokroić w kostkę).
- Pokroić cebulę w kosteczkę.
- Zeszklić cebulę na oliwie na patelni.
- Dodać kawałeczki łososia. Przyprawić i podsmażyć razem.
- W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z informacją na opakowaniu.
- Do łososia dodać koperek i kilka kropli cytryny.
- Wlać śmietanę. Redukować sos.
- Podawać makaron polany gorącym sosem.
Dodaj komentarz