Zwijańce z ciasta francuskiego niezwykle prosta i szybka do przygotowania przekąska idealna na imprezę lub spotkanie w mniejszym gronie. Warto od razu zrobić kilka porcji 😉
Zwijańce z ciasta francuskiego
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego,
- ok 15 plasterków szynki,
- ok 10 plasterków sera żółtego,
- filiżanka passaty pomidorowej,
- łyżka oregano, łyżka bazylii,
- łyżka słodkiej papryki, trochę ostrej papryki
Przygotowanie:
- Passatę wymieszać z przyprawami.
- Ciasto francuskie posmarować sosem pomidorowym.
- Ułożyć plasterki sera i szynki na całej powierzchni ciasta francuskiego.
- Zwinąć całość w rulon.
- Piec ok 20 minut w 180 stopniach.
Smocze porady:
Najlepiej podawać na ciepło z sosem, np. czosnkowym lub pomidorowym.
Dodaj komentarz