Najlepszy deser lub obiad na bazie jabłek. Racuchy możesz przygotować na świeżo, na ciepło na obiad. A to, co zostanie (jeżeli zostanie!) zaserwować na zimno na podwieczorek. Pyszne są w obu wersjach.
Jest to wersja racuchów z wykorzystaniem musu jabłkowego. Ale jeżeli wolisz pochrupać całe kawałki jabłek w plackach, Smok poleca też drugą wersję. Dla każdego coś dobrego wedle preferencji 🙂
Racuchy
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki,
- 2 jajka,
- 1/2 szklanki mleka,
- 3/4 szklanki musu jabłkowego,
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
- sól
Przygotowanie:
- Jabłka pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce. Gotować, mieszając. Ewentualnie można dosypać cukru wedle uznania, jeżeli jabłka są kwaśne.
- Jajka roztrzepać z solą.
- Zmieszać wszystkie składniki. Powinno się osiągnąć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego. Ewentualnie dosypać mąki lub dolać trochę wody.
Dodaj komentarz