Ciastka maślano-dyniowe są mięciutkie i pyszne. Bardzo łatwo się je piecze, a smakują obłędnie! Idealne na jesień!
Ciastka maślano-dyniowe
Składniki:
- 1/4 dyni hokkaido,
- 150g masła,
- 2 łyżki cukru,
- 2 łyżeczki cukru waniliowego,
- 3 szklanki mąki,
- 1 jajko,
- 2 łyżeczki cynamonu,
- garść orzechów włoskich,
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Dynię obrać i usunąć pestki.
- Zetrzeć na tarle o małych oczkach lub zmiksować.
- Masło utrzeć z cukrem.
- Orzechy poprzecinać na nieduże kawałeczki.
- Wszystkie składniki zmieszać ze sobą dokładnie.
- Nakładać masę łyżką na blachę z papierem do pieczenia zachowując odstępy.
- Piec ok 25 minut w 180 stopniach.
Smocze porady:
Po upieczeniu ciastka są miękkie.
Dodaj komentarz