Ciastka maślano-dyniowe

wpis w: ciasteczka | 0

Ciastka maślano-dyniowe są mięciutkie i pyszne. Bardzo łatwo się je piecze, a smakują obłędnie! Idealne na jesień!

Ciastka maślano-dyniowe

ciastka maślano-dyniowe

Składniki:

  • 1/4 dyni hokkaido,
  • 150g masła,
  • 2 łyżki cukru,
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego,
  • 3 szklanki mąki,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżeczki cynamonu,
  • garść orzechów włoskich,
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Dynię obrać i usunąć pestki.
  2. Zetrzeć na tarle o małych oczkach lub zmiksować.
  3. Masło utrzeć z cukrem.
  4. Orzechy poprzecinać na nieduże kawałeczki.
  5. Wszystkie składniki zmieszać ze sobą dokładnie.
  6. Nakładać masę łyżką na blachę z papierem do pieczenia zachowując odstępy.
  7. Piec ok 25 minut w 180 stopniach.

Smocze porady:

Po upieczeniu ciastka są miękkie.

https://www.bardzogrubysmok.pl/ciastka-maslano-dyniowe/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *