Mus dyniowo-pomarańczowy

wpis w: desery, sosy i pasty | 0

Mus dyniowo-pomarańczowy to pomysł na oryginalny, pyszny i zdrowy deser jesienny. Bardzo prosty w wykonaniu, a zasmakuje każdemu.

Mus dyniowo-pomarańczowy

mus dyniowo-pomarańczowy

Składniki:

  • pół dyni średniej wielkości,
  • 2 pomarańcze,
  • 1 cm korzenia imbiru,
  • 1 łyżka miodu,
  • odrobina cynamonu

Przygotowanie:

  1. Dynię, pomarańcze i imbir obrać. Usunąć pestki z dyni i pomarańczy.
  2. Wszystko pokroić i zagotować razem, aby trochę zmiękły,
  3. Dodać miód i cynamon.
  4. Całość zagotować odparowując nadmiar wody.
  5. Przełożyć mus do wyparzonych słoików, zakręcić i wstawić do garnka z wodą. Gotować ok 15 minut.
https://www.bardzogrubysmok.pl/mus-dyniowo-pomaranczowy/

Jeżeli smakują Ci smocze przepisy, wesprzyj Smoka na Suppi!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *