Jeżeli tylko lubicie i macie maliny, macie czas na lepienie, to koniecznie zróbcie pierogi z malinami i mascarpone. Pyszne!
Pierogi z malinami i mascarpone
Składniki:
- 2 szklanki mąki,
- 3/4 szklanki wody,
- łyżeczka soli,,
- maliny,
- serek mascarpone
Przygotowanie:
- Z mąki, wody i soli wyrobić ciasto. Wyrabiać kilka minut na stolnicy.
- Ciasto rozwałkowywać na ok 2mm. Wycinać szklanką kółka.
- Nakładać po 1-2 maliny i łyżeczkę mascarpone na pieroga.
- Zlepiać brzegi kółek ciasta dobrze. Jeżeli się nie lepi, posmarować delikatnie wodą.
- Wrzucić do gotującej się wody.
- Gotować ok 3 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
- Podawać polane masełkiem.
Dodaj komentarz