Kurczak w cieście francuskim to bardzo ładne i smaczne danie idealne zarówno na zwykły obiad, jak i dla gości.
Kurczak w cieście francuskim
Składniki:
- 4 polędwiczki z kurczaka,
- 1 opakowanie ciasta francuskiego,
- suszone pomidory,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- sól, pieprz,
- słodka papryka, czosnek
Przygotowanie:
- Polędwiczki z kurczaka posolić, popieprzyć, doprawić słodką papryką i czosnkiem,
- Ciasto francuskie przeciąć na pół. Oba kawałki ponacinać po bokach jak na zdjęciu.
- Środek ciasta francuskiego posmarować koncentratem pomidorowym.
- Położyć po 2 polędwiczki z kurczaka i suszone pomidory.
- Pozakładać paski ciasta francuskiego naprzemiennie tak, żeby zamknąć kurczaka w środku.
- Piec 40 minut w 180 stopniach.
Dodaj komentarz