Lubicie niestandardowe desery? Lubicie czekoladę i owoce? Koniecznie przygotujcie czekoladowe babeczki z owocami – zrobią furorę wśród domowników i/lub gości!
Czekoladowe babeczki z owocami
Składniki:
- czekolada gorzka,
- czekolada mleczna,
- serek mascarpone,
- borówki,
- truskawki,
- obrane i pokrojone na kawałki brzoskwinie lub nektarynki,
- czerwona porzeczka
Przygotowanie:
- Czekolady połamać i rozpuścić razem w kąpieli wodnej. Wymieszać.
- Pędzelkiem kuchennym posmarować roztopioną czekoladą papilotki (dokładnie!).
- Papilotki z czekoladą wsadzić do zamrażalnika na co najmniej 1,5 godziny.
- Po stwardnieniu czekolady, papilotki DELIKATNIE zdjąć z kubeczków czekoladowych.
- Do kubeczków delikatnie włożyć po 1,5 łyżki mascarpone.
- Odłożyć do lodówki.
- Ozdobić kubeczki czekoladowe owocami.
Dodaj komentarz