Żeberka w piwie zasmakują wszystkim koneserom żeberek i będą prosić o dokładkę! Warto je przygotować na rodzinny obiad.
Żeberka w piwie
Składniki:
- 1kg żeberek,
- 2 łyżki miodu,
- sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka,
- butelka piwa (może być bezalkoholowe),
- 1 cebula,
- odrobina oleju
Przygotowanie:
- Żeberka pokroić na kawałki po 1-2 kości.
- Żeberka przyprawić i umieścić w dużej misce,
- Zalać piwem i dodać miodu. Dobrze wymieszać.
- Zostawić żeberka w zalewie na kilka godzin lub na noc.
- Na oleju zeszklić pokrojoną drobno cebulę,
- Do naczynia z cebulą dodać żeberka z zalewą.
- Dusić ok 1,5 godziny,
Dodaj komentarz