Domowa szynka z indyka w wersji ziołowej to pyszna opcja na kanapkę. Pysznie i bez konserwantów!
Domowa ziołowa szynka z indyka
Składniki:
- 1kg kawałek indyka,
- 3 łyżki oliwy z oliwy
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę,
- 1 łyżeczka tymianku,
- 1 łyżeczka bazylii,
- 1 łyżeczka cząbru,
- 1 łyżeczka rozmarynu,
- 1 łyżeczka pieprzu,
- sól
Przygotowanie:
- Oliwę wymieszać z przyprawami.
- Taką marynatą natrzeć dobrze indyka. Zostawić na co najmniej 12 godzin w lodówce.
- Zawinąć w folię spożywczą. Gotować na parze ok 70 minut.
- Po ugotowaniu zostawić w folii do ostygnięcia.
Dodaj komentarz