Udziec z indyka po włosku

wpis w: dania mięsne | 0

Udziec z indyka po włosku poleca się na obiad lub ciepłą kolację. Szybko i prosto się go przygotowuje, a smakuje wybornie.

Udziec z indyka po włosku

Udziec z indyka po włosku

Czas przygotowania: 5 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut/y

Czas całkowity: 30 minut/y

Składniki:

  • 600g udźca z indyka bez kości,
  • 2 cebule,
  • łyżka oliwy z oliwek,
  • 3 łyżki przyprawy z suszonych pomidorów,
  • sól, pieprz,
  • odrobina wody

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokroić w piórka. Zeszklić na oliwie.
  2. Pokroić indyka w kostkę lub niewielkie paski.
  3. Przyprawić indyka i dodać go do cebuli.
  4. Podlać wodą.
  5. Dusić ok 20 minut.
https://www.bardzogrubysmok.pl/udziec-z-indyka-po-wlosku/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *