Kurczak teriyaki z warzywami to propozycja dla każdego fana potraw inspirowanych kuchnią azjatycką. Smacznego!
Kurczak teriyaki z warzywami
Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 1 cebula
- 3 marchewki
- 1 cukinia
- 1 papryka
- ewentualnie trochę dynii
- 2 łyżki mąki
- sezam
- sól, pieprz
- 6 łyżek sosu teriyaki
- oliwa
Przygotowanie:
- Filety z kurczaka pokroić w kostkę. Posolić, popieprzyć, oprószyć mąką.
- Podsmażyć mięso na patelni na oliwie. Po podsmażeniu przełożyć do miski.
- Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Zeszklić na patelni.
- Marchewkę, cukinię i kawałek dyni obrać i pokroić w kostkę.
- Z papryki usunąć gniazdo nasienne. Pokroić w kostkę.
- Dodać warzywa do cebuli na patelni. Smażyć do momentu aż zmiękną.
- Dodać usmażonego kurczaka.
- Dodać sos teriyaki. Dusić całość razem.
- Posypać sezamem. Wymieszać.
Dodaj komentarz