Panna cotta z musem malinowym

wpis w: bez pieczenia, desery | 0

Delikatny deser idealny na lato to stanowczo panna cotta z musem malinowym! Jest pyszna i wbrew pozorom bardzo łatwa do przygotowania.

Panna cotta z musem malinowym

Panna cotta z musem malinowym

Porcje: 6

Składniki:

  • 1,5 szklanki mleka,
  • duży kartonik śmietanki 30%,
  • 2 łyżeczki żelatyny,
  • cukier wanilinowy,
  • 250g malin
  • kilka malin i/lub borówek do ozdoby

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki umieścić w garnku.
  2. Gotować ok 10-15 minut mieszając.
  3. Przelać do filiżanek lub foremek.
  4. Odstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
  5. Po stężeniu masy wyciągnąć panna cotty z foremek i ułożyć na talerzykach.
  6. Maliny zmiksować.
  7. Panna cottę polać musem malinowym przed podaniem.
https://www.bardzogrubysmok.pl/panna-cotta-z-musem-malinowym/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *