Jeżeli lubicie muffinki w różnych wersjach, to koniecznie musicie spróbować muffinki z czerwoną porzeczką i mascarpone!
Muffinki z czerwoną porzeczką i mascarpone
Składniki:
- 2 szklanki mąki,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 0,5 łyżeczki sody,
- 0,5 szklanki cukru,
- 1 szklanka mleka,
- 1 jajko,
- 0,25 szklanki oleju,
- czerwona porzeczka,
- kilka łyżek serka mascarpone,
- sól.
Przygotowanie:
- Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól wymieszać.
- Dodać pozostałe składniki (bez owoców i serka) i dokładnie wymieszać.
- Dodać porzeczkę i całość wymieszać bardzo delikatnie.
- Masę przełożyć na dno foremek na muffinki.
- Łyżeczką na środek foremki nałożyć odrobinę serka mascarpone.
- Zalać masą do pełna.
- Piec 30 minut w 180st.
Dodaj komentarz