Cukinia z miętą

W lecie, gdy trwa sezon na cukinię, chętnie zajadamy się tym warzywem jako dodatkiem do obiadu. Chcecie urozmaicić sobie sposób podania? To może cukinia z miętą?

Cukinia z miętą

Cukinia z miętą

Składniki:

  • 1 mała cukinia,
  • 10 listków mięty,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • odrobina soli

Przygotowanie:

  1. Cukinię obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Jeżeli pestki są twarde, pozbyć się ich przed krojeniem.
  2. Czosnek przecisnąć przez praskę.
  3. Miętę poszatkować drobno.
  4. Całość umieścić w rondelku z oliwą.
  5. Posolić.
  6. Dusić ok 10 minut aż cukinia zmięknie.
https://www.bardzogrubysmok.pl/cukinia-z-mieta/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *