Muszle makaronowe meksykańskie będą smakować każdemu fanowi makaronu. Meksykański farsz nasyci nawet największego głodomora.
Muszle makaronowe meksykańskie
Składniki:
- ok 16-18 muszelek makaronowych,
- ok 150g mięsa mielonego,
- malutka puszka kukurydzy,
- malutka puszka czerwonej fasoli,
- mała cebula,
- szklanka passaty pomidorowej.
- sól, pieprz
- papryka słodka
- papryka ostra
- oliwa
- odrobina tartego sera (np. parmezan lub mozarella)
Przygotowanie:
- Muszle makaronowe ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na patelni na oliwie zeszklić cebulkę pokrojoną w kosteczkę.
- Podsmażyć mięso mielone z cebulą.
- Dołożyć fasolę, kukurydzę.
- Zalać passatą. Przyprawić.
- Dno naczynia żaroodpornego wysmarować oliwą.
- Do muszli nakładać farsz.
- Ułożyć muszle w naczyniu. Posypać tartym serem.
- Piec w 180 stopni ok 20min.
Dodaj komentarz