Zupa krem fasolowo-marchewkowa łączy w sobie smak typowej zupy fasolowej z nutą słodyczy z marchewki i jabłka. To mało typowe połączenie zasmakuje wszystkim łasuchom.
Zupa krem fasolowo-marchewkowa
Składniki:
- 3 ząbki czosnku,
- 5 marchewek,
- 2 puszki białej fasoli,
- 1,5 jabłka,
- 600 ml wody,
- 1 kostka rosołowa warzywna,
- łyżeczka majeranku,
- pół łyżeczki tymianku,
- pół łyżeczki lubczyku,
- 2 liście laurowe,
- 3 ziarna ziela angielskiego,
- oliwa
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
- Poddusić na oliwie przeciśnięty przez praskę czosnek,
- Obrać jabłka i marchewkę. Usunąć gniazda nasienne z jabłek.
- Do czosnku dodać jabłka, marchewkę, fasolę. Zalać wodą. Przyprawić.
- Gotować 20 minut.
- Całość dobrze zmiksować.
Dodaj komentarz