Gulasz drobiowy z pieczarkami

wpis w: dania mięsne | 0

Gulasz drobiowy z pieczarkami to szybka i bardzo prosta potrawa, która wszystkim będzie smakować.

Gulasz drobiowy z pieczarkami

kurczak z pieczarkami w sosie smietanowym

Porcje: 2-3

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka,
  • 1 cebula.
  • 8 pieczarek,
  • 1/2 filiżanki śmietanki 30%,
  • sól, pieprz,
  • olej

Przygotowanie:

  1. Pieczarki dokładnie umyć i pokroić na plasterki.
  2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  3. Rzucić cebulę na patelnię z odrobiną oleju. Poczekać aż się zeszkli.
  4. Dodać pieczarki. Poddusić razem.
  5. Filety z kurczaka umyć. Posolić i popieprzyć. Pokroić w kostkę.
  6. Do pieczarek z cebulą dołożyć kurczaka. Dusić razem.
  7. Dolać śmietankę i poczekać aż zgęstnieje.
https://www.bardzogrubysmok.pl/gulasz-drobiowy-z-pieczarkami/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *