Gulasz drobiowy z pieczarkami to szybka i bardzo prosta potrawa, która wszystkim będzie smakować.
Gulasz drobiowy z pieczarkami
Składniki:
- 2 filety z kurczaka,
- 1 cebula.
- 8 pieczarek,
- 1/2 filiżanki śmietanki 30%,
- sól, pieprz,
- olej
Przygotowanie:
- Pieczarki dokładnie umyć i pokroić na plasterki.
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
- Rzucić cebulę na patelnię z odrobiną oleju. Poczekać aż się zeszkli.
- Dodać pieczarki. Poddusić razem.
- Filety z kurczaka umyć. Posolić i popieprzyć. Pokroić w kostkę.
- Do pieczarek z cebulą dołożyć kurczaka. Dusić razem.
- Dolać śmietankę i poczekać aż zgęstnieje.
Dodaj komentarz