Domowy burger ze sznyclem i jajkiem sadzonym zasmakuje każdemu łasuchowi! I wbrew pozorom robi się go bardzo prosto.
Domowy burger ze sznyclem i jajkiem
Składniki:
- 1 duża bułka (np. kajzerka),
- 1 sznycel,
- 2 plasterki pomidora,
- 1 ogórek konserwowy (pokrojony wzdłuż) lub surowy (pokrojony na plasterki,
- plasterek cebuli
- 1 jajko,
- 1 plasterek sera żółtego,
- ketchup, musztarda,
- odrobina oliwy,
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Usmażyć sznycla.
- Bułkę przekroić na pół, położyć na ciepłej (nie gorącej, żeby nie wyschły, a tylko były ciepłe) patelni skropionej oliwą wnętrzem do dołu.
- Usmażyć jajko sadzone (można to zrobić w opiekaczu - wtedy jajko będzie miało niewielki kształt).
- Na ciepły spód bułki położyć plasterek sera żółtego.
- Na to położyć plasterki pomidora, ogórka i cebuli.
- Położyć sznycle i jajko sadzone, posolić, popieprzyć.
- Górę bułki posmarować ketchupem i musztardą od wewnętrznej strony.
- Dolną część przykryć górą bułki.
Dodaj komentarz