Schab w cieście

wpis w: dania mięsne | 0

Znudził Wam się schab w wersji, którą znacie? Ile można jeść kotletów? Smok poleca przepyszny schab w cieście!

Schab w cieście

Schab w cieście

Porcje: 10

Składniki:

  • 10 plastrów schabu,
  • 1 jajko,
  • 1 szkl. mąki,
  • 1 szkl. mleka,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Plastry schabu posolić i popieprzyć.
  2. Mleko, mąkę, jajko i szczyotę soli wymieszać. Ciasto ma mieć konsystencję ciasta naleśnikowego, ew. dolać mleka lub dosypać mąki.
  3. Schab moczyć w cieście.
  4. Smażyć na oleju po ok 8 minut z każdej strony.
https://www.bardzogrubysmok.pl/schab-w-ciescie/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *