Żeberka w ketchupie są idealną ucztą dla podniebienia! Delikatny smak ketchupu, musztardy i miodu zasmakują całej rodzinie.
Żeberka w ketchupie
Składniki:
- 4 kawałki żeberek pokrojone po 3 kości (ok 0,5kg),
- 4 łyżki ketchupu,
- 4 łyżki musztardy,
- 4 łyżeczki miodu,
- 4 ząbki czosnku,
- oliwa,
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Zeberka posolić, popieprzyć.
- Poddusić ok 30 minut w garnku.
- Ketchup, musztardę, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać ze sobą.
- Po wystygnięciu żeberek włożyć je do marynaty.
- Marynować ok 24h.
- Naczynie żaroodporne posmarować oliwą. Włożyć żeberka.
- Piec 1:15h w 180st.
Dodaj komentarz