Jesteście gotowi na odważne, nietypowe połączenia smakowe? Takie jak połączenie mięsa z owocami? W takim razie na Waszych stołach musi zagościć kurczak w wiśniach!
Kurczak w wiśniach
Składniki:
- 2 filety z kurczaka,
- łyżka miodu,
- łyżka masła,
- wydrylowane wiśnie,
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Filety z kurczaka umyć, posolić i popieprzyć. Zostawić na chwilę.
- Na patelni rozgrzać masło z miodem.
- Wrzucić na patelnię wiśnie i razem poddusić.
- Zdjąć wiśnie z patelni, a na ich miejsce (do słodkiego sosu wiśniowego) położyć kurczaka.
- Kurczaka smażyć po ok 8 minut z każdej strony.
- Na ostatnie 3 minuty ponownie wrzucić wiśnie na patelnię i smażyć wszystko razem.
Dodaj komentarz