Zasmażana kapustka

wpis w: sałatki, warzywa | 0

Nie macie już pomysłów na sałatki do obiadu w zimie, kiedy nie ma świeżych, pysznych warzyw? Zasmażana kapustka będzie jak znalazł.

Zasmażana kapustka

Zasmażana kapustka

Składniki:

  • 1 opakowanie kiszonej kapusty,
  • woda,
  • 2 łyżeczki soli,
  • garść suszonych grzybów,
  • 1 łyżeczka mielonego kminku,
  • kawałek skórki z boczku lub trochę boczku pokrojonego w kostkę.

Przygotowanie:

  1. Kiszoną kapustę przełożyć do garnka odcedzając z niej wodę.
  2. Zalać wodą z kranu i gotować ok 20 minut.
  3. Odlać wodę, żeby kapusta nie była zbyt kwaśna.
  4. Ponownie zalać wodą z kranu, posolić i gotować.
  5. Dodać grzyby, kminek i boczek.
  6. Całość dusić na małym ogniu pod przykryciem ok 30 minut, mieszając co jakiś czas.

Smocze porady:

W przypadku posłużenia się skórką z boczku, skórkę należy wyjąć z kapusty przed podaniem.

https://www.bardzogrubysmok.pl/zasmazana-kapustka/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *