Młoda kapusta z koperkiem

wpis w: sałatki, warzywa | 0

Młoda kapusta z koperkiem to oczywiście pozycja obowiązkowa na wiosennych stołach. Pyszna i zdrowa, świetnie komponuje się z różnymi mięsami i ziemniaczkami. Smok poleca zwłaszcza chyba najbardziej tradycyjne połączenie obiadowe kapusty z kotletem.

Młoda kapusta z koperkiem

Kapustka z koperkiem

Czas przygotowania: 5 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 35 minut/y

Czas całkowity: 40 minut/y

Składniki:

  • 1 kapusta,
  • pół pęczka koperku,
  • sok z połowy cytryny,
  • łyżka masła,
  • 2 szklanki wody,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Kapustę poszatkować dość drobno.
  2. Włożyć kapustę do garnka, zalać wodą i gotować ok 30 minut na małym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.
  3. Dodać sok z cytryny, koperek, masło i przyprawy.
  4. Gotować jeszcze kilka minut.
https://www.bardzogrubysmok.pl/mloda-kapusta-z-koperkiem/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *