Andrut z masą kajmakową i dżemem porzeczkowym to bardzo prosty i szybki deser, który jest zarazem słodki i trochę też kwaśny. Kajmak daje mu wiele słodyczy. Natomiast dżem porzeczkowy nadaje andrutom kwasowości. Idealne połączenie dla osób lubiących niezbyt słodkie desery. A na dodatek jest tak prosty, że nawet najmłodsze smoki samodzielnie go przygotują.
Piszinger z kajmakiem i dżemem porzeczkowym
Składniki:
- opakowanie andrutów,
- puszka masy kajmakowej,
- słoik dżemu porzeczkowego.
Przygotowanie:
- Andrut posmarować masą kajmakową.
- Przykryć kolejnym andrutem i posmarować dżemem.
- Kłaść kolejno kolejne warstwy andrutów i smarować naprzemiennie kajmakiem i dżemem.
- Ostatniego andruta nie smarować niczym.
- Delikatnie przycisnąć od góry całość, żeby się dobrze zlepiło.
Smocze porady:
Można nie smarować naprzemiennie a np. jedynie jedną warstwę posmarować dżemem - wtedy deser będzie słodszy.
Dodaj komentarz