Andrut z masą kajmakową i dżemem porzeczkowym

wpis w: bez pieczenia, desery | 0

Andrut z masą kajmakową i dżemem porzeczkowym to bardzo prosty i szybki deser, który jest zarazem słodki i trochę też kwaśny. Kajmak daje mu wiele słodyczy. Natomiast dżem porzeczkowy nadaje andrutom kwasowości. Idealne połączenie dla osób lubiących niezbyt słodkie desery. A na dodatek jest tak prosty, że nawet najmłodsze smoki samodzielnie go przygotują.

Piszinger z kajmakiem i dżemem porzeczkowym

andruty z kajmakiem

Składniki:

  • opakowanie andrutów,
  • puszka masy kajmakowej,
  • słoik dżemu porzeczkowego.

Przygotowanie:

  1. Andrut posmarować masą kajmakową.
  2. Przykryć kolejnym andrutem i posmarować dżemem.
  3. Kłaść kolejno kolejne warstwy andrutów i smarować naprzemiennie kajmakiem i dżemem.
  4. Ostatniego andruta nie smarować niczym.
  5. Delikatnie przycisnąć od góry całość, żeby się dobrze zlepiło.

Smocze porady:

Można nie smarować naprzemiennie a np. jedynie jedną warstwę posmarować dżemem - wtedy deser będzie słodszy.

https://www.bardzogrubysmok.pl/andrut-z-masa-kajmakowa-i-dzemem-porzeczkowym/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *